لیست اختراعات جعفر صبحي قشلاقي
اين اختراع در ارتباط با حفاظت موتورهاي القايي تكفاز بكار رفته در هودهاي آشپزخانه در مقابل اثرات ناشي از پديده قفل شدگي است. اختراع انجام شده در زمينه علم الكترونيك مي باشد. يكي از مهم ترين مسائل در استفاده از موتورهاي القايي تكفاز خصوصاً در كاربردهاي لوازم خانگي از قبيل هود آشپزخانه و يا سيستم هاي تهويه؛ پديده قفل شدن روتور و در نتيجه عبور جريان اضافي از سيم پيچ است كه در صورت طولاني بودن اين پديده منجر به افزايش دماي سيم پيچ ها و از بين رفتن عايق ها و در نهايت سوختن سيم پيچ مي شود كه ممكن است باعث آتش سوزي و زيانهاي جبران ناپذير جاني و مالي گردد. در اين روش بهينه كه ارائه مي شود دماي بدنه موتور به صورت مكرر توسط يك سنسور ارزان قيمت دما (براي مثال NTC) كه به بدنه موتور متصل مي شود؛ اندازه گيري مي گردد و با تحليل مقادير توسط يك ميكرو كنترولر قفل روتور تشخيص داده شده و قبل از آسيب ديدن موتور جريان آن قطع مي شود . در هودهاي اشپزخانه چون بر اثر مرور زمان و جذب روغن ناشي از پخت وپز و يا گرفته شدن مسير دودكش امكان قفل شدن موتور افزايش مي يابد لذا اين اختراع كاربرد ويژه اي در اين زمينه مي يابد. از جمله ويژگي ها و برجستگيهاي سيستم طراحي شده استفاده از تغييرات دماي موتور بر اثر قفل شدن روتور مي باشد از طرفي در نظر گرفتن اختلاف دماي محيط و موتور دقت تشخيص را بالا مي برد. بدين ترتيب امكان تشخيص سريع و دقيق پديده قفل شدن موتور فراهم مي شود.
خلاصه اختراع اختراع حاضر در زمينه برق – الكترونيك مي باشد. اختراع حاضر در زمينه كنترل كولر آبي و مدار فيوز محافظ جان مي باشد. يكي از مهمترين عوامل آمار بالاي برق گرفتگي ناشي از كولرهاي آبي، بدنه فلزي آنها و نيز وجود آب (كه يك رسانا محسوب مي شود) در داخل محفظه ي آن است. فرسودگي سيم ها و اتصالات نيز از ديگر عوامل افزايش احتمال اتصال در كولرهاي آبي مي باشد. اختراع حاضر يك سيستم كنترل هوشمند كولر آبي است كه علاوه بر عملكرد عادي يك كليد هوشمند كولر آبي داراي مدار فيوز محافظ جان الكترونيكي بصورت يكپارچه است كه نياز به سيم كشي بيشتر و يا قراردادن فيوز محافظ جان مربوط به كولر را در مسير سيم كشي يا تابلو برق را ندارد. بررسي هاي انجام شده در مورد كارهاي پيشين نشان مي دهد كه در اكثر اختراع هاي انجام شده در زمينه ي كليدهاي هوشمند كولرهاي آبي به مسئله ي برق گرفتگي و فيوز محافظ جان اشاره اي نشده است و مدارها و سيستم هاي اشاره شده فاقد بخش تشخيص جريان نشتي مي باشند و تنها شامل كنترل كننده موتور و پمپ مي باشندو سيستم ارائه شده در اختراع حاضر به لحاظ يكپارچه سازي فيوز محافظ جان با كليد هوشمند كولر آبي و استفاده از مدارهاي ابداعي و ترانس جريان در داخل سيستم ابداعي و منحصر به فرد مي باشد. سيستم كنترلي كولر آبي كه در اختراع حاضر ارائه مي شود داراي يك مدار الكترونيكي پردازنده، مدار قدرت شامل رله ها (يا ساير سويچ هاي قدرت) براي اتصال يا قطع جريان برق به موتور و پمپ، مدار نمايشگر و يك مدار تشخيص جريان نشتي مي باشد. مدار پيشنهادي براي تشخيص نشت جريان شامل يك ترانس جريان و مدارات تقويت كننده، مقايسه كننده و فيلتر است.
يكي از مشكلات اساسي توليد كنندگان يخچال، فريزر و آبسردكن استفاده از ترموستات هاي مكانيكي براي كنترل دماي محفظه يخچال فريزر يا دماي آب مي باشد. وظيفه اين ترموستات قطع و وصل كردن جريان برق كمپرسور بر اساس دماي محفظه مورد نظر مي باشد . اختراع حاضر يك مدارالكترونيكي مبتني بر ميكروكنترولر ارايه مي دهد كه مي تواند براحتي جايگزين ترموستاتهاي مكانيكي موجود گردد. سيستم ارائه شده در اختراع حاضر شامل يك مدار الكترونيكي يك قاب نگهدارنده و يك شفت جهت اتصال سر ولوم مي باشد. ساختار مكانيكي به گونه اي طراحي شده است كه قابليت نصب بر روي انواع يخچال، فريزر و آب سرد كن داراي ترموستات مكانيكي استاندارد را داراست و بدون هيچ گونه تغييري بر روي اين سيستم ها قابل نصب مي باشد. مدار الكترونيكي شامل يك بخش تغذيه ، ميكروكنترولر، مدارهاي راه اندازي رله و سنسورهاست.
با توجه به شيوع بيماري كرونا و لزوم تامين سريع تجهيزات پزشكي و با توجه به كمبود تب سنج و گران بودن تب سنج هاي معمول، در اين اختراع تب سنجي با حداقل قيمت و دقت بالا به كمك الگوريتم منحصر بفرد ارايه شده است كه با اتصال به جك 5/3 ميليمتري گوشي هاي هوشمند و به كمك اپليكيشن طراحي شده عمليات تب سنجي را انجام دهد . در اين روش به كمك الگوريتم هاي تحليل سيگنالهاي ديجيتال در MATLAB به كمك سنسور معمول و عادي NTC به دقتي معادل 0.05 درجه سانتيگراد رسيده است. سيستم ارايه شده توانايي متصل شدن به سرور و ثبت اطلاعات هويتي و همچنين دماي بدن فرد را در پايگاه داده را داراست.
خلاصه: مدار الكترونيكي قطع كن مسير گاز با قابليت كار با باتري به همراه آشكارسازگاز سمي منواكسيدكربن مهمترين عامل انتشار گاز منواكسيدكربن در منازل احتراق ناقص در بخاري هاي گازسوز مي باشد بنابراين با تشخيص گاز منواكسيدكربن قطع شيرگاز بخاري و خاموش نمودن آن بهترين عمل مي باشد. دستگاه ابداعي علاوه بر اينكه ميزان گاز منوكسيد كربن موجود در محيط را اندازه گيري مي نمايد و در صورت وجود غلظت معيني از گاز در طي زمان مشخص (با توجه به مقادير ارائه شده در استاندارد BS EN 50291 )آلارم هاي ديداري و شنيداري توليد مي كند، شير گاز بخاري يا اجاق گاز را خاموش مي كند. مشخصه بارز دستگاه ابداعي داشتن قطع كن مسيرگاز بدون نياز به برق و توانايي كاركرد با باتري هاي معمولي مي باشد. هم اكنون دستگاه هايي براي تشخيص منواكسيدكربن ساخته شده و در بازار موجود مي باشند اما اين دستگاه ها يا صرفا در صورت تشخيص آلارم ايجاد مي كنند و يا در صورت قطع كن مسير گاز نيز عمل نمايند نياز به برق دارند تا شير برقي و يا رله را قطع نمايند. لذا اين دستگاه ها در صورت قطع برق توانايي عملكرد ندارند. دستگاه ابداعي شامل يك مدار سوييچ الكترونيكي مي باشد كه با تحريك اين سوييچ مسير ترموكوپل متصل به مگنت شير گاز قطع مي شود و در نتيجه بخاري يا هر منبع ديگر، كه به سبب سوخت ناقص باعث توليد گاز منوكسيدكربن شده بود، خاموش مي گردد. بدين نحو منبع توليد گاز سمي منوكسيدكربن از ميان برداشته مي شود و فرد از مسمويت رهايي مي يابد. اين دستگاه نياز به شير برقي ندارد و بر روي انواع شير گازها قابل نصب است. در اين دستگاه به جاي قطع كن هاي مرسوم كه در آن ها از رله براي تحريك شير برقي استفاده شده است، از مدار الكترونيكي براي قطع شير گاز استفاده شده و اين عمل قابليت عملكرد با باتري را ايجاد كرده است. چنانچه باتري هاي ٩ ولت كتابي موجود در بازار بيش از 6 ماه قادر به تامين انرژي مصرفي اين مدار خواهد بود.
موارد یافت شده: 5